Loading.....
ABOUT ENTRY TWITER FACEBOOK
Tak Seharusnya Memiliki
Thursday, December 6, 2012 • 11:14 AM • 0 comments

Assalamualaikum . Hye .

Apa perasaan korang bila someone yang korang sayang gila nak mati buat tak heran dengan korang ? Rasa suka sangat kan ? Rasa macam dunia ini kita lah yang punya kan ? Rasa nak senyum setiap masa , setiap detik yang ada . Ya Allah . Suka sangat *tangan ke bahu , mata memandang langit* 

Kalau korang di ignore oleh someone yang korang sayang , korang nak nangis atau senyum ? Senyum kan ? Kalau boleh ketawa sampai pecah perut pun tak apa . Sebab apa ? Sebab kitalah manusia paling bodoh kerana letak harapan pada sesuatu yang memang sudah terang benderang tak akan pernah jadi milik kita .  Buat apa nak menangis ? Orang cakap air mata ini sungguh beharga untuk di keluar kan . Air mata ini hanya untuk orang yang betul-betul menghargai kita , yang sayang pada kita , yang memang selalu di sisi kita , yang halal untuk kita . Kenapa nak menangis untuk seseorang yang bukan siapa-siapa dalam hidup kita ? Tak rasa bodoh ke kalau lakukan semua itu ? Terlalu bodoh sangat dan terlampau sangat . Kita sebagai perempuan patutnya cari lelaki yang menangis untuk kita bukan kita yang menangis untuk lelaki . Kita sebagai perempuan , kita tak sepatutnya cari lelaki tapi lelaki yang patut cari perempuan . So for perempuan , lepas ini tak payah lah terhegeh-hegeh nak cari lelaki atau menangis untuk lelaki . Kalau ada jodoh , In Shaa Allah . Adalah pasangan kita itu hanya masa yang akan menentukan segalanya .

Like my mom said "Kau itu kecil lagi tak payah sibuk nak couple-couple . Belajar dulu sampai berjaya . Dah ada kerja bagus-bagus , dah ada duit sendiri time itu nak kahwin , kahwin lah tak ada siapa nak halang" Hahahaha . Actually , betul juga apa yang my mom cakap itu . Kita kecil lagi . Duit pun minta mak , ada hati pula itu nak bercinta . Spender pun bibik basuhkan ada hati nak jaga hati anak orang . Hahahaha . So take a note . Kalau nak bercinta pun , carilah orang yang menyayangi kita jangan cari orang yang kita sayang . Sebab tak semestinya orang yang kita sayang akan sayang juga pada kita . Okay .

Note : Bercinta dengan Allah dahulu , barulah bercinta dengan ciptaannya Photobucket


PASTFUTURE
She Says :
If you hide, I’ll seek for you. If you’re lost, I’ll search for you. If you leave, I’ll wait for you. If they try to take you away from me, I’ll fight for you. Cause I never want to lose someone I love.

My Status


>> Study
date : Everyday
at:No Time


>> PMR
date : No Date
at: Everytime


>> EXAM !
date: Everyday
at: No Time

My Journey :

  • Alhamdulillah
  • Short Story
  • I Love You :*
  • Nur Feetri
  • Oppa Gangnam Style
  • I'm fall in love with you --'
  • Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
  • Gedik gila :/
  • Kenapa mesti sekarang :/ ?
  • Dear Ex , i miss you so much :(