Loading.....
ABOUT ENTRY TWITER FACEBOOK
Letter for my future HUBBY
Thursday, May 31, 2012 • 4:19 PM • 0 comments
Assalamualaikum . Hye .

Kehadapan suami ku akan datang yang tercinta dan di sayangi *aku pun tak tahu siapa*

Awak , saya tak kenal siapa awak dan dari planet mana awak datang sebab saya tulis surat ini pun today right , so i don't know who you are actually . Saya tak tahu bila jodoh saya akan sampai dengan awak , maybe masa saya Anak Dara Tua ke baru saya kahwin dengan awak . Aww . Tapi awak tetap kena baca surat ini dengan penuh penghayatan okay . Jangan asyik berangan sampai meleleh air liur bila tengok Jessie J menyanyi dekat dalam youtube itu , ni haa surat daripada duplicate Jessie J (Buat muka ala-ala Baby Omeyy) Eh eh , mesti awak tertanya-tanya siapakah betina yang suruh awak baca surat merepek makan kerepek ini kan ? How dare you panggil saya 'Betina' tak panggil 'Gadis' . Baling pie sepuluh ketul karang ! Okay fine , tak payah nak over sangat nak bergaduh okay . Awak kan bakal Hubby saya nanti kan kan kan ? Senyum sikit :) Alololo , omeynya dia senyum , macam Jaafar Onn saja ^ ^v Manis sikit senyum itu . Aww , dah macam pondan saya tengok . Ini , saya nak cakap . Kalau awak nak kahwin dengan saya , awak harus lah tahu apa yang saya suka dan saya nak . Katanya nak jadi suami mithali kan , kalau tak nak jangan lupa tuntut fasakh okay . Senang lah nak tulis untuk suami version kedua pula . (Suami pula kena tuntut fasakh :/ ) Okay , saya pun dah penat dan malas nak tulis banyak-banyak , saya tahu awak pun dah muntah darah sampai nak terkeluar anak tekak itu baca banyak-banyak . Okayy . Read this . Come on !

#Seorang yang cool dan tenang .
Saya suka jejaka yang tenang saja . Dia just watlek , watcool , watpeace , watmukacomel :3 HAHA . Ini tak , nak terberak buwasir pun update status dekat facebook , twitter bagai . Memang saya dah lama reject okay jejaka yang macam ini . Yang terlalu cool pun tak boleh juga , nanti tak pasal-pasal comment macam-macam pasal saya . Saya dah lah tak secomel Shila Amzah , suam-suam cute saja kan . HAHA . Okay .

#Ditengking
Awak mesti tahu yang saya tak suka di tengking atau di marahi . Even saya ada buat salah , tapi tolong jangan nak tengking saya atau marah saya . Kalau its happen automatically saya akan turn on untuk tengking awak 2 kali ganda daripada awak tengking saya . Tapi tak ada lah sampai nak mengamuk gila-gila hingga nak tembak kepala awak . Sebab nantikan saya sayangkan awak , saya pun nak jadi isteri yang baik untuk awak . Kalau nak marah manja-manja boleh lah (buat muka gedik tahap karma) Kalau ada orang berani marah atau tengking saya , automatic saya akan tarik muka dan diam seribu bahasa lalu lepas 3 saat saya akan menengkingnya dengan lebih teruk lagi . Kerek tak saya ? Rasa diri ini tak berguna saja . Wuhuu . Saya mempunyai perasaan yang begitu lemah tahu ! Apa ? Awak ketawa dengan apa yang saya cakap ? Awak cakap saya Norlia Ghani ? Okay fine . Awak bayangkan erk , awak ada tengah tulis , tiba-tiba ada satu ayat awak salah . Satu saja . Tiba-tiba ada orang marah disebabkan kesalahan awak itu . Walaupun kesalahan itu kecil , orang itu menengking awak dengan secukup-cukupnya . Apa perasaan awak ? Rasa macam nak baling pie sepuluh ketul kan ? Haa , baru awak tahu macam mana rasanya apabila di tengking (cerita penuh dengan gaya Rosmah Mansor :o ) So , harap awak tahu , nanti bila saya terbuat awak bengang . Awak jangan nak mengada-ngada tengking atau marah saya . Nanti saya tak nak balik rumah duduk dengan awak dah , masak kan makanan untuk awak lagi . So , jangan buat okay ^ ^ ? Kalau tak buat nanti setiap pagi saya akan cakap I love you dekat awak sebelum awak pergi kerja and masak sedap-sedap okay .

#Chocolate dan Masak

Awak , awak , ouh awak , dengar lah sini . Nak cakap ini ! Saya suka makan chocolate tau , tak kisah lah apa nama pun chocolate itu yang penting chocolate , saya redah saja semuanya . Huhu . Awakk , awakk , setiap kali awak balik kerja , awak kena bawa chocolate okay untuk saya . Aww aww . Kita makan sama-sama . Yelah , bukan demand lah awak tapi kalau saya dah penat buat kerja rumah dan awak pula penat bekerja dekat luar itu , saya nak tengok senyuman comel awakk itu bersama chocolate di tangan awak itu . Sedap saja mata memandang kan apatah lagi manis dekat tekak dan perut bila dapat chocolate . So setiap bulan awak kena call lori Carburry suruh hantar chocolate dekat rumah banglo kita yang 3 tingkat itu okay (rumah tak nak kalah) So tak payah lah susah-susah awak nak pergi 7 Eleven semata-mata nak beli chocolate kan . Nanti kita makan sama-sama okay . Awak suap saya , saya suap awak . Aww aww . Time kita ada rumah nanti , awak kena tolong saya masak okay . Barulah handsome macam Aaron Aziz kan . Nanti kalau saya pantang , awak boleh tolong jadi MR.MAMA untuk saya tak ? Gantikan saya pula buat kerja rumah . Boleh okayy . Kalau awak tak larat then nak makan dekat luar , tak apa . Saya ikut saja . Tapi weekend memang wajib untuk kita duduk di rumah lalu masak bersama then tengahari makan chocolate sama-sama sambil tengok murai.com okay :'> ?

#Saya Cintakan Awak
Awak , jangan lah buat muka durian mandul bosan baca benda ini , kan awak nak jadi suami saya nanti so awak kenalah baca betul-betul . Haish -.- Kang saya kahwin dengan Zizan Razak kang baru tahu . Even dia berusia sikit , bak kata orang " Cinta tak mengenal usia" Ewahh . Dah itu bila tak buat muka bosan , awak jangan lah buat muka blurr dengan tittle kecil itu . Saya just nak cakap , setiap hari , setiap masa after kita jumpa , saya nak awak cakap SAYA CINTA AWAK dekat saya . Because kalau kita tak cakap benda itu selalu , perasaan kita akan pudar antara satu sama lain . Sebab itu dekat luar itu banyak kes cerai kan . Awak mesti angin dan pelik dengan saya seperti ingin membaling sekilo buah kelapa kejadah apa saya nak suruh awak cakap kan , simple is I LOVE YOU right ? Tapi ...... awak akan lebih ikhlas kalau cakap SAYA CINTA AWAK daripada awak cakap I LOVE YOU . No matter what kalau awak cakap sekarang ini , " DAH KENAPA DENGAN PEREMPUAN SENGET INI -__-' Padahal tak tahu lagi dia akan berkahwin dengan siapa kan " . Tapi saya pasti kalau jodoh nama nya , even awak pergi ke London nak pergi jumpa Angelina Jolie ke , one day awak akan datang dekat saya dengan tujuan untuk jatuh cinta pada saya , and masa itu awak akan cakap :

JADILAH YANG HALAL UNTUK SAYA , AMBIL LAH TEMPAT AWAK DI DALAM HATI SAYA . WILL YOU MARRY ME ? PLEASE BE MINE FOREVER .

Soooooo sweeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttt :*

#Sentiasa bersama

Awakk , dengar lah ini . Setiap pasangan mesti ada gaduh . Even teruk mana pun kita gaduh , saya nak kita settle kan elok-elok tau . Sebab saya tahu , walaupun saya tak kenal awak siapa tapi saya yakin , one day saya akan tersangatlah cintakan awak , sebab itu saya nak sentiasa bersama awak . Even awak marah macam mana sekali pun sampai nak baling lempeng dekat muka saya , saya akan duduk saja diam depan awak lalu berjalan dengan perlahan-lahan dan terus peluk awak dan cakap yang saya tak nak kehilangan awak dan saya terlalu menyayangi awak . Saya tak nak awak pergi , kalau awak pergi , awak bawa sekali senyuman saya pergi awak . Kalau awak sedih , saya tak nak awak sedih sorang-sorang . Saya nak kita sama-sama share kepedihan itu okay . Saya nak selau ada dengan awak . Saya nak selalu peluk awak , saya nak selalu di cuim lembut dahi saya oleh awak , saya nak selalu masak untuk awak . Awak ketawa dengan apa yang saya cakap ini ? Janganlah ketawa awak , nanti saya tak nak terima pinangan awak kang , baru awak tahu awak akan jadi bujang tua ! Takut tak takut tak ? *Angkat kening ala-ala Ziana Zain*

dan bakal Hubby saya ,

Sebelum mengakhiri surat ini , saya nak awak tahu . Saya nak jadi isteri yang baik untuk awak , saya nak jadi Mama yang baik untuk anak-anak kita okay . Last , saya nak cakap yang saya suka Aaron Aziz ( Buat muka kerek Harun Salim Bachik)

Okay bye~



Bakal isterimu yang lawa lagi comel
Nurul A'in Sofea Binti Rozani


PASTFUTURE
She Says :
If you hide, I’ll seek for you. If you’re lost, I’ll search for you. If you leave, I’ll wait for you. If they try to take you away from me, I’ll fight for you. Cause I never want to lose someone I love.

My Status


>> Study
date : Everyday
at:No Time


>> PMR
date : No Date
at: Everytime


>> EXAM !
date: Everyday
at: No Time

My Journey :

  • Sorry guys kalau aku merosakkan -.-
  • Sirap Selasih
  • The Moments ^ ^
  • I'm Sorry T__T I'm Wrong Person
  • Sampai bila ?
  • Panda Oink Oink ^ ^v I Love You
  • Vandalisme
  • Kawan ?
  • Mangkuk Hayun -.-t
  • Exam Coming in May ?